Kovász: 10 dkg Bl 55-ös liszt
10 dkg víz
1 gr élesztő
14-16 órát hagyjuk erjedni.
A kenyér így készül :
az összes kovász
40 dkg BL 55-ös liszt
50 dkg BL 80 as kenyérliszt
520 gr, ez pont egy doboz, világos sör ( most jutott eszembe, mennyire más lenne barna sörrel )
30 gr méz
20 gr só
12 gr élesztő
Jó alaposan kidolgozzuk és 2 órát ír a recept, hogy keljen. Én másfelet hagytam, gyönyörűen megkelt ezalatt.
Átgyúrtam, 8 darabba osztottam, 20 dkg darabok lettek.
Egy nagy, 28 cm átmérőjű tortaforma kellett volna, ennek híján tepsire tettek és körbe kerítettem sütőpapírral.
Egyet középre és hetet szépen köré.
Kemencetűz
A lisztet a sóval összegyúrjuk, úgy, hogy folyamatosan adjuk a tésztához a többi adalékanyagot, amíg az megfelelő állagú nem lesz. Tésztából bucit formázunk, lisztezett asztalra t...
Elkészítési idő:A lisztet a robotgép keverőtáljába mértem, elkevertem benne a sót, majd a közepébe mélyedést készítettem. Az aljába szórtam a cukrot, rámorzsoltam az élesztőt, ráöntöttem a langyo...
Elkészítési idő:1. A liszteket keverjük el egymással, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefírt, pár perc alatt robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze a tésztát. Dagasztani nem kell, akk...
Elkészítési idő: 60 percA burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a dupláj...
Elkészítési idő: