2 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem a zöldje is kell
1 karalábé
1 zeller a zöldje is kell
1 karfiol
1 brokkoli
1 kelkáposzta
1 fejes káposzta
4-5 hagyma
1 fokhagyma
4-5 paradicsom
5-6 paprika
ezeket felszeletelni jó vékonyra... mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót amit ugyanúgy porrá őröltem ... szoktam még őrölt kurkumát meg sáfrányt adni
Boros Vali
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágjuk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy tepsit kivajazunk, belehintjük az aljába a zabpelyhet és ebbe belerakjuk a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4. Borral készült páclé (2 kg húshoz) Hozzávalók: 200 g hagyma, 150 ml víz, 250 ml száraz fehérbor, 4 db citromfű, 1 teáskanál őrölt bors, só ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A pörköltmaradékot a levével együtt ledarálom, majd habosra keverem a puha vajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz