Hozzávalók
4 db narancs
1 dl víz
25 dkg cukor
0,5 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
4 db szegfűszeg
A narancsok levét kicsavarjuk, 5 dl mennyiségre lesz szükségünk. A rostos részét is beletesszük.
Az 1 dl vízből, a cukorból és a szegfűszegből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a fél liter narancslevet, és 10 percig pezsegve főzzük.
Hozzákeverjük a dzsemfixet is, ezzel már csak pár percig főzzük.
Két kisebb üvegbe merjük, lezárjuk és száraz dunsztba rakjuk.
A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűés estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a té...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű