Hozzávalók
4 db narancs
1 dl víz
25 dkg cukor
0,5 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
4 db szegfűszeg
A narancsok levét kicsavarjuk, 5 dl mennyiségre lesz szükségünk. A rostos részét is beletesszük.
Az 1 dl vízből, a cukorból és a szegfűszegből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a fél liter narancslevet, és 10 percig pezsegve főzzük.
Hozzákeverjük a dzsemfixet is, ezzel már csak pár percig főzzük.
Két kisebb üvegbe merjük, lezárjuk és száraz dunsztba rakjuk.
5 kg gyalult tököt vagy cukkinit 1 kg sóval besózunk reggel és estig állni hagyjuk. Majd kicsavarjuk és teszünk rá 1 ek. tartósítót, 20 dkg cukrot és 5 ek. 20 %-os ecetet. /Én 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a húst, átsütögetjük, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzervek levét leöntjük. Az ananászszeleteket a tányérokon a megfelelő formára rakjuk. A halat ráhalmozzuk, végül pedig a kesudióval díszítjük.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűAz almát a banánt fölkarikazzuk. Kevés vízzel picit osszefozzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet megszórjuk fahéjjal es az egészet osszefozzuk surusodesig. Ha nagyon sűrű lenne vízzel l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű