Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ALMÁS ZSERBÓ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi. Négy részre osztjuk.

Töltelék:

1- 1,5 kg alma,10 dkg cukor, dió,1 kávéskanál gyömbér( aki nem szereti tehet bele fahéjat)

Elkészítés:




Almát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk.

Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és a töltelék.
Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.

ALMÁS ZSERBÓ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró Rudi Leves
Túró Rudi Leves

A túrót összetörjük, és a tejszínnel elkeverjük. Maradhatnak benne darabok, ne legyen teljesen pépes. A tejből 1 dl-t elkeverünk a pudingporral és a cukorral, kis lángon besűrítj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortilla
Tortilla

Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz (liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb) Lisztezett desz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás gyümölcsös kosár
Vaníliás gyümölcsös kosár

Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk