45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi. Négy részre osztjuk.
Töltelék:
1- 1,5 kg alma,10 dkg cukor, dió,1 kávéskanál gyömbér( aki nem szereti tehet bele fahéjat)
Almát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk.
Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és a töltelék.
Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.
Elkészítés: Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrom.Közepesen lágy tésztát kapunk.Kelesztjük 40 percig,majd átgyúrjuk és újra kelesztjük kb 30 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyhapulton 12 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy rongyba töltöd kifacsarod a levet majdd sütőbe sütőpapíron mehet rá minden 180-200 fok 20 perc mellé minden mentes paradicsomszósz
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű