menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos linzer.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
21 dkg liszt
14 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg dió vagy mandula
1 evőkanál porcukor
2 db tojás
1 db citrom

Elkészítés:


Elkészítése:

A lisztet morzsoljuk el a vajjal vagy margarinnal,7 dkg cukorral,1 db citrom levével és reszelt héjával és összegyúrjuk a 2 db tojássárgájával.
Gyúródeszkán kisodorjuk,formával kiszúrjuk.
A tojásfehérjéket felverjük 1 kanál porcukorral,majd vízgőz felett tovább verjük a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá.
Gőzről levéve belekeverjük az 5 dkg darált diót.
Ebből a diós habból kis halmokat teszünk a tésztára és közepes tűznél világosra sütjük.
Két-két darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk,de anélkül is finom.

Citromos linzer.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kecsap
Kecsap

1 napig állni hagyni, felfőzni, lepazsírozni,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes kalács
Mézes kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)

Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos gazpacho
Barackos gazpacho

1. Tegyük a vizet, a barackot, az uborkát, az almaecetet, a fokhagymát, az olajat, a koriandert, fél teáskanál sót és 1/4 teáskanál frissen őrölt borsot egy edénybe, és egy merülő...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk