menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgombócok orsótésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
2 zsemle
2 dl tej
2 tojás
50 dkg tészta (orsó, spagetti)
1 doboz sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
bazsalikom, rozmaring
fokhagyma
ételízesítő (házi vegeta)
őrölt bors, só
olaj

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a reszelt hagymát megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel elkevert paradicsompürével, majd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Alaposan összeforraljuk, belerakjuk a gombócokat és takaréklángon lefedve készre pároljuk. Főtt orsótésztával, vagy spagettivel tálaljuk.

Húsgombócok orsótésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával
Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával

A lisztből az olívaolajon világos rántást készítünk. Apránként higítva a paradicsomlével csomómentesre keverjük, végül az összes levet beleöntjük, és feltesszük összeforralni. Íz...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dagasztás nélküli rozskenyér
Dagasztás nélküli rozskenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró kifli
Vendégváró kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás cseresznyekrémleves
Mandulás cseresznyekrémleves

A borba tesszük a fűzereket, hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön 10 percig főzzük. Kiszedjük a fűszereket, majd a borba beletesszük a cseresznyét, felöntjük a tejjel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk