Családireceptkönyv.hu

Tiroli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,

Elkészítés:


Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).

Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.

Kihűlés után ferdén felszeleteljük.

Tiroli rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CÉKLA KRÉMLEVES
CÉKLA KRÉMLEVES

A felaprított hagymát megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, krumplit és almát, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel (vagy alap...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes spárgakrémleves
Tejszínes spárgakrémleves

Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából
Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi vendégváró hidegtál
Tavaszi vendégváró hidegtál

Tormakrémes sonkatekercs elkészítése: Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk