2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
4 darab nyers uborkát és 10 darab kovászost apró kockára vágtam. Összeapritottam egy csokornyi petrezselymet, 1 gerezd fokhagymát. Beletettem turmixba és 2 evőkanál tejföllel , va...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fűszereket tojás fűszer tartóba rakom,ha fahéj nagy azt nem.A gyümölcsöket fazékba rakom a fűszerekkel,felöntöm vizel.A pudingot elkeverem a tejjel,és ha gyümölcsök megfőttek,be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledarálj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű