Hozzávalók 19-20 darab golyóhoz:
25 dkg mascarpone
26 dkg kókuszreszelék + 4dkg a beforgatáshoz
20 dkg darált mandula (vagy pirított, darált napraforgómag)
1 tk. természetes édesítőszer (stevia, eritrit stb.), vagy 3-5 ek. nád-porcukor
1 zöld citrom reszelt héja
½ zöld citrom leve
2 tk. őrölt fahéj
1tk. rum (vagy rum aroma)
1tk. vanília kivonat
1/3 tk. tengeri só
A tetejére:
200 ml tejszín, kemény habbá verve
10 dkg fekete csokoládé, olvasztva
Egy tálban keverd össze a hozzávalókat
2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe.
Eközben a címlapon
3. Tálaláskor adagolj rá felvert tejszínhabot, és csorgass rá olvasztott fekete csokoládét.
Tipp:
Ha édesebben szereted, szórd meg porcukorral!
A tejszínhabot a tetejéről el is hagyhatod.
A csokoládémázból nem csak a tetejére csorgathatsz, hanem bele is márthatod.
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a kockacukrokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a libazsírral és a sóval. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint a cukorral habosra kevejük. Hozzáadjuk a mézet és tojást, majd simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd fokozatosan a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet. Hozzáreszeljük a citromhéjat. Két a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst 4 Eier in einer Pfanne mit 200 g Zucker und 1 Tütchen Vanillezucker vermengen. Dann alles mit einem Schneebesen vermengen, dann 2 EL Mehl unterrühren. Danach 500 ml Milch...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű