Amire 10 darabhoz szükségünk lesz:
• 1 banán
• lekvár (mi házi eperlekvárt választottunk, de tetszés szerint lehet bármilyen lekvár)
• mogyoróvaj
• 50 g keserű csokoládé
• 15 g kókuszolaj
Az elkészítés menete:
1. A banánt nagyjából 2 cm vastagságú karikákra vágjuk. Mindegyik belsejébe lekvárt teszünk
2. A banánkarikákat lekvárral töltjük és mogyoróvajba öltöztetjük. Sütőpapírral együtt egy tányérra helyezzük, hogy a bonbonok ne ragadjanak össze.
3. 2 órára a faygasztóba helyezzük.
4. Mikor a mogyoróvaj megdermed, szobahőmérsékletű csokoládéöntettel leöntjük a bonbonokat, melyet olvasztott csokiból és kókuszolajból előre elkészítettünk. Újra dermeszteni hagyjuk, ezúttal elég a hűtőben.
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát és 2-3 evőkanál nyírfaporcukrot. Botmixerrel elvegyítjük, hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő:Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vízbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; aza...
Elkészítési idő: 50 percA sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk, ebből fél kilót kimérünk. Az almákat megpucoljuk, magházat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát olajban megpuh...
Elkészítési idő:A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: