Családireceptkönyv.hu

avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 érett avokádó
2 evőkanál folyékony méz
1 marék, kissé összetört dióbél
2 evőkanál kissé összetört mogyoró
3 evőkanál zabpehely
1 evőkanál szentjánoskenyérfa őrlemény

Elkészítés:


Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zabpelyheket, majd tegyük bele a robotgépben lévő keverékhez, majd kapcsoljuk be a turmixgépet, hogy a zabpelyhek is elvegyülhessenek. Ha akarjuk keverhetünk a masszába mazsolát, egyéb szárított gyümölcsöket. Ezután töltsük ki egy sütőpappírral beborított vágódeszkára a tésztát.

Megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd óvatosan kezdjük feltekerni. Ha megvagyunk, 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, majd utána lehet szeletelni.

avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Görög gyümölcsleves recept
Görög gyümölcsleves recept

Elkészítése: Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HIDEG GÍÜMÖLCS LEVES
HIDEG GÍÜMÖLCS LEVES

A gyümölcsöket kimagozzuk, daraboljuk, egy tálba tesszük, lehűtjük, két-három kanál cukrot, vagy édesítőt adunk hozzá, narancsitalt öntünk rá, majd 3-4 dl tejszínből könnyű habot k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-mogyorós szelet
Csokis-mogyorós szelet

Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, felteker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FINOM CSÖRÖGE ÉLESZTŐ NÉLKÜL
FINOM CSÖRÖGE ÉLESZTŐ NÉLKÜL

A csörögefánk alapanyagait összedolgozzuk, jól gyúrható, kicsit lágy tésztát kapunk. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és tetszőleges formákat vágunk belőle. Forró olajban kisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk