Hozzávalók: 2 db grapefruit, 2 db zöldcitrom, 4 db narancs, 6-8 darab mandarin, 30-40 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 citrom leve
A gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk le krumplipucolóval (csak a külső sárga részt!) és tegyük félre, mert majd ezt is a lekvárhoz fogjuk adni. Azután hámozzuk meg rendesen a narancsot, majd kockázzuk fel és tegyük a mandarinhoz. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a héjából kivágjuk, itt a fehér részeket is távolítsuk el, mert azok nagyon keserűek. A zöld citromokat héjastól felnegyedeljük, majd vékonyra szeleteljük. A korábban lepucolt narancshéjat vékonyra felmetéljük, félrerakjuk.
citruslekvár
Feltesszük a lábast főni, majd hozzáadjuk a cukrot, 10-15 percig főzzük. A tízedik perc körül adjuk hozzá a szeletelt zöld citromot és a narancshéjat, majd még 5-6 percig főzzük, és besűrítjük a pektinnel. A pektint elkeverjük egy kevéske cukorral, majd a lekvárhoz adjuk, és együtt főzzük még pár percig. Végül a citromlével még savanykásabbá varázsoljuk az ízét. Ha kész, tisztára mosott üvegekbe töltjük, a lezárt üveget öt percre fejre állítjuk.
citruslekvár
A franciasaláta alapot (zöldségeket) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt majonézzel, citromlével és a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, ízlés szerint sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMadártej * Hozzávalók: 1 l tej 6 tojás 6 ek cukor 2 -3 vaníliás cukor 1 púpos ek liszt Édes keksz*coop-os Petit keksz* A tojásfehérjékből -1 ek.cukorral - verj kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű