menu

Családireceptkönyv.hu

Bécsi Sacher-torta!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


14 dkg csokoládé,
• 14 dkg vaj,
• 14 dkg cukor,
• 14 dkg liszt,
• 7 egész tojás,
• a forma kikenéséhez zsír és liszt,
• a bevonáshoz 15 dkg csokoládé,
• 30 dkg savanykás gyümölcsíz.

Elkészítés:


A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és az egészet könnyedén elkeverjük 14 dkg liszttel.
Zsírozott, lisztezett formában, középmeleg sütőben kb. egy óra hosszat, deszkára vagy rácsra borítva hűtjük ki, ezután hálom lapra vágjuk, majd forró, fanyar (ribizli, meggy, áfonya) lekvárral megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük.
A tetejét vagy porcukorral hintjük be, vagy 15 dkg felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Ha a bevonat megszilárdult, lehet szeletelni.
Tanácsolom, hogy egyszerre csak annyit vágjunk le a tortából, amennyi elfogy, a többit takarjuk le fóliával, a Sacher-torta így száraz, hűvös helyen, pl. kamrában, két hétig is eláll.

Bécsi Sacher-torta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: borsági
Kocsonya
Kocsonya

Megtisztítom a húst, felrakom egy nagy fazékba főni. Ha felforr a víz, öntsük le róla a vizet és új vízzel tegyük újra fel főni. (Hogy füstös maradjon az íze, meghagyni valamenny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bartus dóri virágmassza
bartus dóri virágmassza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis kókuszgolyó
Hamis kókuszgolyó

A túrót a kakaót és az édesítőt jól elkeverjük majd golyókat formálunk amiket pedig meghempergetünk a kókuszreszelékben:) Tápérték: 244 kcal , 29 g fehérje , 12g szénhidrát, 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli csokis álom
Sütés nélküli csokis álom

A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk