Vaníliakrémes babapiskóta
Negyed rúd vaníliát 10 dkg porcukorral finomra törünk, majd 1 dl tejszínnel felfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzávegyítünk még 1 dl felvert tejszínhabot (összesen 3 dl használunk fel hozzá). A tál aljára babapiskótát rakunk, a vaníliás tejszínhabot ráborítjuk, még az egészet az utolsó 1 dl keményre vert tejszínhabbal díszítjük. Széles üvegpohárban, egy-egy babapiskótával megtűzdelve is tálalhatjuk.
Tejszínes krémek
Ugyanezt a 3 dl tejszínből készül, babapiskótával dúsított krémet készíthetjük néhány szem lecsurgatott, szitán áttört eperrel, 10 szem karamellizált cukorral: 2-3 evőkanál kávéeszenciával: 1 dkg porrá őrölt csokoládéval.
Pászha (orosz túrócsemege)
Fél kg tehéntúrót szitán áttörünk, ugyancsak áttörjük, vagy főzeléknyomón átdaráljuk 5 kemény tojás sárgáját és 2-nek a fehérjét. 10 dkg pirított mandulát kissé darabosra vágunk. 15 dkg vajat kikavarunk, és apróra vágunk 10 dkg kandírozott gyümölcsöt, vagy otthon eltett cukrozott dinnyét. Mindezt összekeverjük, teszünk bele fél rúd összemorzsolt vaníliát és annyi cukrot, hogy ne legyen túl édes. Egyben tálra helyezzük, hosszúkásra formáljuk és a tetejébe pirított manduladarabokat szurkálunk.
Túrókiflicskék
Negyed kg túrót szitán áttörünk és összekeverjük 2 tojássárgájával, 10 dkg cukorral, fél citrom reszelt héjával, 10 dkg őrölt dióval, 5 dkg vajjal és egy kevés vaníliával. Ha nem elég sűrű, egy kevés nyers búzadarát is szórhatunk bele, és reggeltől estig állni hagyjuk, hogy beérjen. Este kiflicskéket formálunk belőle, és vaníliás cukorban megforgatva tálra rakjuk.
Gesztenyés golyócskák
30-35 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal összegyúrunk és kifagyasztjuk. Golyócskákat formálunk belőle és kakaóporba, vagy reszelt csokoládéba forgatjuk, majd minyonpapírba rakjuk.
Ha nagy rajongója vagy a sütés nélküli finomságoknak, akkor ezeket feltétlenül meg kell kóstolnod. Elkészítésük egyáltalán nem bonyolult!
Felkockázzuk a húst 2×2 cm nagyságúra. Felkockázzuk mellé a vöröshagymát. Apróra vágjuk hozzá a fokhagymát. Felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Egy nagy edényben felrakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKnoblauch, Ingwer, Sojasauce, Gemüsefond und Wasser in einem hohen schmalen Gefäß pürieren, beiseitestellen. Die bissfest gekochten Mie-Nudeln in einer Pfanne in etwas Öl scharf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű