Hozzávalók
2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, és belesimítjuk egy 23 centis tortaformába, majd betesszük a hűtőbe. 2. Turmixoljuk össze a szedret, adjuk hozzá az édesítőt, és öntsük fel an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes tortaformát kibélelek sütőpapírral. 2. A meghámozott almákat cikkekre vágom, és a forma aljára helyezem. 3. A tészta hozzávalóit fakanállal csomómentesre kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük. 2 Mindkét tésztát egy-egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes