1 teáskanál szárított oregánó
1 csipet fokhagymapor
3/4 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál só
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (2,5 cm-es kockákra vágva)
5 teáskanál friss citromlé
2 dl natúr joghurt
2 teáskanál százámmag
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg felvagdosott római saláta
120 g felvagdosott kígyóuborka
120 g koktél paradicsom (elfelezve)
6 db kimagozott kalamata olívabogyó (elfelezve)
30 g darabos feta sajt
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a serpenyőbe tesszük és megsütjük. Meglocsoljuk egy evőkanál citromlével. Kivesszük a csirkemellet a serpenyőből.
A maradék 2 evőkanál citromlevet alaposan összekeverjük a maradék 1/4 teáskanál sóval, 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, szezámmaggal és fokhagymával. Összekeverjük a salátát, uborkát, paradicsomot és az olíva bogyót. Tányérokra szedünk ebből egy kicsit. Minden adag salátára jöhet egy kis fűszeres csirkemell és egy kis sajt. Minden adagra jöhet még 3 evőkanál joghurt. Jó étvágyat!
Ez az ízletes saláta olyan mediterrán finomságokat ötvöz, mint a citromlé, olíva bogyó, paradicsom, uborka és feta sajt. Mindenki el tudja képzelni ezek után, hogy mennyire finom lehet :-) Pitával vagy magában is tálalhatjuk.
Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feta kétharmadát és a többi hozzávalót (a paprika és a petrezselyem kivételével) tegyük bele az aprítógépbe. Aprítsuk krémes állagúra, majd kanalazzuk át egy tálba. A tetejére sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLevétől lecsöpögtetjük a tonhalat és egy tálban kissé összetörjük. A főtt tojásokat villával hozzátörjük. Felkockázott vajat, tejfölt, mustárt keverünk bele. Sóz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket sós vízben feltesszük főni. Félidőben hozzátesszük a kockázott paprikát, és az apróra vágott vöröshagymát is. Mikor megfőtt leszűrjük, összekeverjük a tejföllel, a jo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű