1 teáskanál szárított oregánó
1 csipet fokhagymapor
3/4 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál só
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (2,5 cm-es kockákra vágva)
5 teáskanál friss citromlé
2 dl natúr joghurt
2 teáskanál százámmag
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg felvagdosott római saláta
120 g felvagdosott kígyóuborka
120 g koktél paradicsom (elfelezve)
6 db kimagozott kalamata olívabogyó (elfelezve)
30 g darabos feta sajt
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a serpenyőbe tesszük és megsütjük. Meglocsoljuk egy evőkanál citromlével. Kivesszük a csirkemellet a serpenyőből.
A maradék 2 evőkanál citromlevet alaposan összekeverjük a maradék 1/4 teáskanál sóval, 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, szezámmaggal és fokhagymával. Összekeverjük a salátát, uborkát, paradicsomot és az olíva bogyót. Tányérokra szedünk ebből egy kicsit. Minden adag salátára jöhet egy kis fűszeres csirkemell és egy kis sajt. Minden adagra jöhet még 3 evőkanál joghurt. Jó étvágyat!
Ez az ízletes saláta olyan mediterrán finomságokat ötvöz, mint a citromlé, olíva bogyó, paradicsom, uborka és feta sajt. Mindenki el tudja képzelni ezek után, hogy mennyire finom lehet :-) Pitával vagy magában is tálalhatjuk.
Kifőztem egy csomag tagliatelle tésztát. Amíg főtt a tészta kisebb kockára vágtam 2 db paradicsomot, fél darab kaliforniai piros paprikát, 10 db olivát kettévágtam. Egy tálban össz...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűKarikára vágjuk a paradicsomot. A lilahagymát egészen apróra vágjuk, 1 tk balzsamecet és olívaolaj keverékében összeforgatjuk. Óvatosan összekeverjük a paradicsommal.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűApróra vágom a hozzávalókat, pici zsiradékon megpirítom a hagymát, ráteszem a paradicsomot, a paradicsompürét, olivapürét, pici vízzel felöntöm (később a tojássárgája sokat sűrít)....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tojást. Megpirítjuk szárazon a szezámmagot. A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük. A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk. Hozzáöntjük a ba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű