A Kubu egy sárgarépa alapú, rostos üdítő, amit a gyerekeknek ajánlanak. A sok-sok pozitív hatást viszont csakis a nyers zöldség és gyümölcs válthatja ki, amivel a bolti kubu nem dicsekedhet.
Hozzávalók kb. 1,2 liter kubuhoz: 20 dkg (bio) zsenge sárgarépa, 15 dkg savanykás alma (1 szem kb.), 1 nagy szem nektarin vagy barack, 1 kezeletlen citrom leve, 2 ek méz, kb. 7 dl víz
A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vagy lereszeljük, vagy gyümölcscentrifugán átdolgozzuk.
TIPP: Én Thermomixben az almával együtt 8-as fokozaton 10 mp-ig daráltam.
Ha a répa már pépes, akkor tegyünk minden hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixba, és kb. 3 dl vízzel együtt addig turmixoljuk, amíg selymesen krémes nem lesz.
TIPP: Thermomixben 30 mp 10-es fokozaton.
Legvégül belekeverjük a maradék vizet is, pár másodpercig turmixoljuk.
Tetszés szerint tehetünk bele banánt, narancslevet, ribizlit, málnát, ami van, és ami passzol a répához.
A barackot meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, majd mixerbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és krémesre keverjük. Jól lehűtve fogyasszuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben dolgozd össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsökből magmentes golyókat metszünk ki. A bort összekeverjük a pálinkával és a gyümölcsre öntjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A vodkába beletesszük a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst. Napfénytől elzárva 1 hétig érleljük a keveréket. 2. Az almalét és a cukrot összefőzzük, beletesszük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű