7 dl mangó püré (egy nagyobb konzerv)
7 dl natúr joghurt
3,5 dl tej
1/2 - 1 teáskanál só
Egy nagyobb keverőtálban öntsd össze a mangó pürét, a joghurtot, a tejet. Sózd ízlés szerint, esetleg cukrot is adhatsz hozzá.
Keverd el homogénné az italt. Ha pürét hasnzálsz, akkor ehhez egy sima kanál is tökéletes, bár botmixerrel kicsit kellemesebb, habosabb lesz az ital. Ha friss és érett mangót találsz, akkor ahhoz mindenképp botmixert használj.
Tedd hűtőbe legalább egy órára, és tálald jéghidegen kancsóban, poharakba öntve.
A mango lassi (ejtsd: mangó lasszi) egy kellemes, hűsítő indiai joghurtos ital. Nem csak nyáron tökéletes frissítő ital, hanem a csípős, fűszeres ételek erejét is azonnal elveszi.
Mivel a mango lassi egyszerre édes és sós, Magyarországon az én tapasztalatom szerint van aki nagyon szereti, van aki nem bírja meginni. Ha nem idegenkedsz az elsőre talán szokatlan ízektől, és egy kemmelesen üdítő italra vágyszm javaslom hogy feltétlenül próbáld ki!
A mango lassit indiában eredetileg friss, érett és édes mangóból készítik. De mivel ezt nálunk nehéz beszerezni, és ha van is az üzletekben, akkor is sajnos általában éretlen, ízetlen, semmi köze sincs ahhoz, amit Indiában mangóként kapsz, ezért én itthon mangó püréből javaslom az elkészítését.
A mangó püré minden indiai üzletben, keleti különlegességeket árusító boltban (akár pl. arab fűszeresnél) kapható, általában még a hipermarketek speciális konyhákat bemutató polcain is megtalálható. És habár egyáltalán nem olcsó – végülis 100% érett mangót veszel -, de szerintem az ízélmény feltétlenül megéri!
A mango lassi jól behűtve tökéletes nyári frissítő ital.
Gyöngyörű színe és karakteres íze miatt akár magában is fogyasztható, mintha egy különleges, tejes alkoholmentes koktélt iszogatna az ember.
De ha bármilyen csípős ételt készítesz, annak is kiváló kízérője. A mango lassi remekül megy az indiai ízvilághoz, joghurt tartalmának köszönhetően szinte varázsszerűen csillapítja a csípősséget!
Nagyon tömény ital, személyenként egy pohárnyi is tökéletesen elég belőle!
*http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/mango-lassi
Összekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk -Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik) -A pálin...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA durvára vágott fehér csokoládét felolvasztjuk 1/2 dl forró tejben, 2 pohárba töltjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A kakaóport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy csatos üvegbe belerakjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. Érdemes pici meleg vizet önteni előszór, hogy a cukor könnyebben feloldódjon. Hozzáadjuk a langyos vízzel átmosott g...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz