- 120 bodzavirág,
- 1 kg citrom vékonyan felkarikázva,
- 30 dkg citromsav,
- 4 kg cukor,
- 3 mk szalicil,
- 10 l víz
A virágokat megmosom, közben megfőzöm a szirupot, majd ha elhűlt ráöntöm a virágokra, beleteszem a szalicilt és a citromsavat, végül a vékonyra karikázott citromot. Legalább egy napig hűvös helyen hagyom összeérni (minél tovább, annál jobb, csak meg ne buggyanjon). Üvegekbe töltöm és kész.
A csokit megolvasztjuk kicsit, majd a tejhez öntjük és összeturmixoljuk.
Elkészítési idő:hámozzuk meg, majd daraboljuk apróra vagy reszeljük meg az uborkát. Ezután daraboljuk fel a citromot és lime-ot is. A gyömbért reszeljük meg. Az összes hozzávalót tegyük egy üvegbe...
Elkészítési idő:A csokoládéturmixhoz a tejet langyosra melegítjük, belereszeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a csokoládé, majd félretesszük, míg ki nem hűl. A fagylaltot és...
Elkészítési idő: 5 perc