- 120 bodzavirág,
- 1 kg citrom vékonyan felkarikázva,
- 30 dkg citromsav,
- 4 kg cukor,
- 3 mk szalicil,
- 10 l víz
A virágokat megmosom, közben megfőzöm a szirupot, majd ha elhűlt ráöntöm a virágokra, beleteszem a szalicilt és a citromsavat, végül a vékonyra karikázott citromot. Legalább egy napig hűvös helyen hagyom összeérni (minél tovább, annál jobb, csak meg ne buggyanjon). Üvegekbe töltöm és kész.
A répákat meghámozzuk, az almákat szintén és a magházukat eltávolítjuk. A répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk és az egészet e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Ha almából készítjük, vágjuk össze kisebb darabokra. Tegyük egy 5 literes befőttes üvegbe. 2. A vizet forraljunk fel a cukorral, és ha langyosra hűlt, öntsük az almára, almahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a zabpehellyel egy edénybe tesszük, és pár percig főzzük vagy mikrózzuk (nagyobb edényt használjunk a mikrózás esetén, hogy ne fusson ki.) Az almának eltávolítjuk a magház...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűforralj fel egy adag vizet tedd bele a teafiltert adj hozzá cukrot és citrom gerezdet
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű