Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós krémes kocka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
150 g liszt
100 g darált dió
200 g cukor
5 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
Krémréteghez:
6 dl tej
2 cs. vaníliás puding
1 csapott evőkanál liszt
200 g vaj
200 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Habréteghez:
250 ml tejszín
3 evőkanál porcukor
1 cs. Dr.Oetker habfixáló

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük.
A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v. szilikonlapáttal beleforgatjuk.
26 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és az oldalát is kenjük meg vajjal, - mert különben felragad a tészta, a közepe pedig teljesen lesüllyed, ha ez megtörténne, akkor se essünk kétségbe, mert én is így jártam, mégis milyen szép lett -, majd a tésztát belesimítjuk. A közepét picit púposítsuk, ezzel is elkerülve, hogy a tészta behorpadjon. 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk a formában hűlni.
A krémhez egy lábosba szórjuk a lisztet, összekeverjük a pudingporral, és a cukor felével, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet. Feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle. Hűtsük le sűrű kevergetéssel, ez fontos.
A vajat sajtreszelőn lereszeljük és hagyjuk fél órát puhulni, ezután a cukorral, vaníliás cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt elkezdjük robotgéppel felverni és rögtön tehetjük bele a habfixálót, majd pár perc múlva a porcukrot. Keményre verjük, és a krém tetejére simítjuk, vagy habzsákkal díszítjük. Tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárduljon, majd kockára vágva szeleteljük

Diós krémes kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
hó kocka
hó kocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes krémes
Meggyes krémes

1 csomag leveles tészta. Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,k...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Kráter süti
Kráter süti

A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós – pudingos szelet
Kakaós – pudingos szelet

A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk