Tésztához:
150 g liszt
100 g darált dió
200 g cukor
5 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
Krémréteghez:
6 dl tej
2 cs. vaníliás puding
1 csapott evőkanál liszt
200 g vaj
200 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Habréteghez:
250 ml tejszín
3 evőkanál porcukor
1 cs. Dr.Oetker habfixáló
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük.
A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v. szilikonlapáttal beleforgatjuk.
26 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és az oldalát is kenjük meg vajjal, - mert különben felragad a tészta, a közepe pedig teljesen lesüllyed, ha ez megtörténne, akkor se essünk kétségbe, mert én is így jártam, mégis milyen szép lett -, majd a tésztát belesimítjuk. A közepét picit púposítsuk, ezzel is elkerülve, hogy a tészta behorpadjon. 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk a formában hűlni.
A krémhez egy lábosba szórjuk a lisztet, összekeverjük a pudingporral, és a cukor felével, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet. Feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle. Hűtsük le sűrű kevergetéssel, ez fontos.
A vajat sajtreszelőn lereszeljük és hagyjuk fél órát puhulni, ezután a cukorral, vaníliás cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt elkezdjük robotgéppel felverni és rögtön tehetjük bele a habfixálót, majd pár perc múlva a porcukrot. Keményre verjük, és a krém tetejére simítjuk, vagy habzsákkal díszítjük. Tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárduljon, majd kockára vágva szeleteljük
Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűJól keverjük össze, és addig gyúrjuk, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Ezután kisebb golyókat formálunk. Tegyük egy szalvétával letakart tányérra vagy edénybe. Mikrohullámú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A krém elkészítése: Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 190 fokra. A sütéshez kivajazunk 4 db 2dl-es, 9 cm átmérőjű, 5 cm magas kerámia sütőtálkát vagy hasonló méretű hőálló bögrét, és a belsejüket behintjük cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű