Családireceptkönyv.hu

Csirkemájkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
Kevés olaj,
Pirospaprika,
Só,
Őrölt bors,
Őrölt kömény,
Majoránna,
5 db főtt tojás,
5 dkg vaj.

Elkészítés:


az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a májat és pár percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntöm, befűszerezem sóval, őrölt borssal, majorannával, őrölt köménnyel és puhára főzöm. Nem kell sok idő hozzá, gyorsan elkészül. Hagyom kihűlni. Közben keményre főzöm a tojásokat és félbevágva a kihűlt májhoz adom. Merülő mixerrel pépesítem. Ha szükséges még befűszerezem. Hűtőbe jól lehűtöm.

Csirkemájkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsó
Cukorbeteg receptek
Cukorbeteg receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A sertéshús felhasználása
A sertéshús felhasználása

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Édes-savanyú mártás házilag
Édes-savanyú mártás házilag

10 evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldottam kevés vízben, besűrítettem a forrásban lévő anyagot a fazékban, majd annyi vízzel hígítottam, míg el nem értem a kívánt állagot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell

A húst megmossuk, lapjában vékony szeletekre vágjuk és kevés vajon minden oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló edénybe tesszük, leöntjük a tejszínnel, rászórjuk az aprított fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk