50 dkg csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
Kevés olaj,
Pirospaprika,
Só,
Őrölt bors,
Őrölt kömény,
Majoránna,
5 db főtt tojás,
5 dkg vaj.
az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a májat és pár percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntöm, befűszerezem sóval, őrölt borssal, majorannával, őrölt köménnyel és puhára főzöm. Nem kell sok idő hozzá, gyorsan elkészül. Hagyom kihűlni. Közben keményre főzöm a tojásokat és félbevágva a kihűlt májhoz adom. Merülő mixerrel pépesítem. Ha szükséges még befűszerezem. Hűtőbe jól lehűtöm.
Den Backofen auf 200 °C Ober-/Unterhitze vorheizen. Für die Füllung 1 EL Sesamöl in einer ausreichend großen Pfanne erhitzen. Gemüse in mundgerechte Stücke schneiden, Sprossen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós metélthez egy keverőtálba tesszük a túrót, a lisztet, tojásokat, és a sót. Kézzel jól összedolgozzuk, hogy egynemű, szép tésztát kapjunk. Egy sima felületet vastagon megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindkét fajta májat töröld át papírtörlővel, és távolítsd el belőle az inas, eres részeket, és vágd kb. egyforma, apróbb darabokra. Külön tálkába tedd a pecsenyekacsamáj darabkákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű