20 dkg hagyma(lila es voros),2 evokanal olivaolaj,2-3 evokanal cukor
Fogtam 20 dkg hagymát (tisztítva), fele-fele arányban lilát és vöröset. Felkarikáztam.
Két evőkanál olívaolajat elkezdek lábasban hevíteni, erre rádobtam 2-3 evőkanál cukrot és megkaramellizáltam.
Amikor szép barna a karamell, ráöntöttem a hagymát és jól elkevertem addig, míg a karamell vissza oldódott.
Picit sóztam és hagytam fedő alatt 3/4-1 órát párolódni.
Amikor szép sűrű és nincs felesleges leve, akkor készen van.
Üvegbe töltöttem és hagytam kihűlni.
Húsok mellé ideális.
Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel nagyon apróra a hagymát. A krumplit, hagymát, petrezselymet keverjük össze a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban először keverd a szobahőmérsékletű vajat habosra. Szitáld bele a porcukrot, a mandulát és a lisztet, és keverd el jól őket. A frangipánhoz a mandulának csak a fehér,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...
Elkészítési idő: 1 kg Nehézség: Könnyű