menu

Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fo
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Erdőháti csibe
Erdőháti csibe

A csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás csirkemell
Csirkemell - Gombás csirkemell

1. A csirkemellet felszeleteljük, majd a margarint felolvasztjuk és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a mustárt. 2. A csirkemell szeleteket meghempergetjük a felolvasztott és í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges csirkeragu
Zöldséges csirkeragu

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk,hozzáadjuk először a sárgarépát majd a paprikát,póréhagymát végül a cukkinit és a paradicsomot. Befű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk