1 kg. lilahagyma,2-3 evokanalolivaolaj, 1 teaskanal so,10 dkg.barnacukor
,1 dcl.balzsamecet,3-4 evokanal csipkebogyolekvar.
Vagjuk a megtisztitott hagymat felbe, majd szeleteljuk vekony felkarikakra.
Forrositjuk fel az olivaolajat egy nagy labosba,majd tegyuk bele a hagymat, kozepes langon piritsuk addig amig szep barnara parolodik. Ontsuk ra a cukrot ,sozzuk meg es tegyuk bele a csipkebogyolekvart.Allandoan kevergetve paroljuk meg tiz percig,utana ontsuk ra a balzsamecetet. Rotyogtassuk meg par percig, utana szedjuk at tisztara mosott uvegekbe.Zarjuk le jol es allitsuk fejre az uvegeket ot percig.
Aki szereti vorosborral , a dinszteles utan kell hozza onteni par kortyot a szaraz vorosborbol.
Remekul megy sajtokkal, kiegesziti a pastetomokat, puliszkara ,grillezett husokkal.
A tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen. A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyeret kockára vágom, a tojást a tejjel elkeverem, sózom, majd beleforgatom a kenyeret. Felforrósított zsírban adagonként megsütöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyűmegsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk fél liter olajb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű