Családireceptkönyv.hu

Házi sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l 2,8 %- vagy 3,5 %-os tej, 500 g félzsíros tehéntúró,60 g vaj, 1 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna
Fűszerek:3 gd. fokhagyma, 1 kk. petrezselyem,de lehet más is

Elkészítés:


A túrót krumplinyomóval alaposan áttörjük.
A tejet feltesszük főni, ha forró, hozzáadjuk az áttört túrót.
A legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük.
Egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe borítjuk, és nyomás nélkül leszűrjük a savót.
10 perc alatt szépen összeáll és nem fog már csöpögni.
Ezt követően teflonos edénybe tesszük, jól elkeverjük benne a vajat, tojást, sót, szódabikarbónát, ízlés szerinti fűszereket.
Tűzhelyre téve, közepes (3) fokozaton 10-15 percig főzzük, míg nyúlós, csomómentes nem lesz és elválik az edény oldalától.
Egy kisebb tálba tesszük és hűvös helyen hűlni hagyjuk.
Kb. 2 óra elteltével egy tálcára vagy deszkára borítjuk és 1-2 napig spájzban száradni hagyjuk.
Fűszerezhetjük köménnyel, snidlinggel, fokhagymával, zöld-fűszerekkel.

Házi sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Krémek
Krémek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundáskenyér- reform
Bundáskenyér- reform

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk