1 l 2,8 %- vagy 3,5 %-os tej, 500 g félzsíros tehéntúró,60 g vaj, 1 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna
Fűszerek:3 gd. fokhagyma, 1 kk. petrezselyem,de lehet más is
A túrót krumplinyomóval alaposan áttörjük.
A tejet feltesszük főni, ha forró, hozzáadjuk az áttört túrót.
A legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük.
Egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe borítjuk, és nyomás nélkül leszűrjük a savót.
10 perc alatt szépen összeáll és nem fog már csöpögni.
Ezt követően teflonos edénybe tesszük, jól elkeverjük benne a vajat, tojást, sót, szódabikarbónát, ízlés szerinti fűszereket.
Tűzhelyre téve, közepes (3) fokozaton 10-15 percig főzzük, míg nyúlós, csomómentes nem lesz és elválik az edény oldalától.
Egy kisebb tálba tesszük és hűvös helyen hűlni hagyjuk.
Kb. 2 óra elteltével egy tálcára vagy deszkára borítjuk és 1-2 napig spájzban száradni hagyjuk.
Fűszerezhetjük köménnyel, snidlinggel, fokhagymával, zöld-fűszerekkel.
A tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon a hagymát megdinszteljük, mehetnek rá a zöldségek, fűszerezzük, majd fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk. A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű