1/4-1/2 teáskanál ízlés szerint só
2 db vöröshagyma
10 dkg vaj
1 kg (szív nélkül) csirkemáj
1/4 teáskanál őrölt bors
15 dkg libazsír
1-2 evőkanál ízlés szerint őrölt majoránna
Megmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk.
Csíkokra vágjuk a vöröshagymát és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk.
Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadjuk a vajat és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, végül botmixerrel ízlés szerinti állagúra turmixoljuk.
Tisztára mosott tálkákba szedjük, lesimítjuk a tetejét, majd leöntjük a közben felolvasztott maradék libazsírral.
Tálalásig a hűtőben tartjuk, két-három napig fogyasztható.
A megmosott spárgát az alján ívben meghajlítjuk, majd hagyjuk ketté roppanni. A fejes részt lobogó sós, eritrites vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő:2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kic...
Elkészítési idő: 30 percA margarin kivetelevel feltesszük fözni magasfalu edenyben ,masfel orat fözzuk alacsony hömersegleten. A margarint akkor adjuk hozza, ha a massza má felvette a karamell szinet es...
Elkészítési idő: