1/4-1/2 teáskanál ízlés szerint só
2 db vöröshagyma
10 dkg vaj
1 kg (szív nélkül) csirkemáj
1/4 teáskanál őrölt bors
15 dkg libazsír
1-2 evőkanál ízlés szerint őrölt majoránna
Megmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk.
Csíkokra vágjuk a vöröshagymát és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk.
Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadjuk a vajat és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, végül botmixerrel ízlés szerinti állagúra turmixoljuk.
Tisztára mosott tálkákba szedjük, lesimítjuk a tetejét, majd leöntjük a közben felolvasztott maradék libazsírral.
Tálalásig a hűtőben tartjuk, két-három napig fogyasztható.
A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tejszínt addig keverjük egy magas fokozatra állított mixerrel, amíg kemény, hab-masszát kapunk. 2.Ezután adjuk hozzá a doboz cukrozott sűrített tejet, és ezzel is kavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű