1/4-1/2 teáskanál ízlés szerint só
2 db vöröshagyma
10 dkg vaj
1 kg (szív nélkül) csirkemáj
1/4 teáskanál őrölt bors
15 dkg libazsír
1-2 evőkanál ízlés szerint őrölt majoránna
Megmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk.
Csíkokra vágjuk a vöröshagymát és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk.
Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadjuk a vajat és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, végül botmixerrel ízlés szerinti állagúra turmixoljuk.
Tisztára mosott tálkákba szedjük, lesimítjuk a tetejét, majd leöntjük a közben felolvasztott maradék libazsírral.
Tálalásig a hűtőben tartjuk, két-három napig fogyasztható.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, sóval és a sütőporral, beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszából sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz ne...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes2 deci langyos vízben bele keverni 1,5 kanál oltót 4liter tejet meglangyosítani és bele keverni az oltós vizet Ha megkocsonnyásodik akkor osszekeverni, majd hagyni picit, azután...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű