kukorica
Megtisztítjuk a kukoricát: a legkülső leveleket és a kukociaselymet eldobjuk, a többit megtartjuk.
A félretett levelek felével kibélelünk egy fazekat. Ráfektetjük a csöveket, ha nem fér el, félbetörjük.
A kukoricát lefogva feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje a csöveket. Erre tesszük rá a félretett levelek másik felét.
Felforraljuk, majd 10-15 perc alatt megfőzzük.
Egy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és ör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket meghámozom, megmosom. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. Az újhagymát, illetve a vöröshagymát felaprítom és az olajon üvegesre dinsztelem. A virslit felkarik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű