kukorica
Megtisztítjuk a kukoricát: a legkülső leveleket és a kukociaselymet eldobjuk, a többit megtartjuk.
A félretett levelek felével kibélelünk egy fazekat. Ráfektetjük a csöveket, ha nem fér el, félbetörjük.
A kukoricát lefogva feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje a csöveket. Erre tesszük rá a félretett levelek másik felét.
Felforraljuk, majd 10-15 perc alatt megfőzzük.
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajban megpároltam a zöldséget , (fűszerek só , bors ,kurkuma és petrezselyem valamint zellerzöld )ezután turmixoltam. Sütőpapírral kibélelt tálcában elegyengettem a masszát tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágyabb tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd kb. 45-60 percen át hagyjuk duplájára kelni. (Graham-liszt használatakor valamivel több vizet kell beletennünk.) Ezután 8 egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt. Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű