Hozzávalók: 2 bögre liszt (én egy 2,5 dl bögrét használtam), 2 db egész tojás, 1 csomag sütőpor, 2 doboz sima joghurt, vagy tejföl (140 g-os, 20 %), 3 evőkanál kristálycukor vagy nádcukor, a sütéshez olaj.
A hozzávalókat keverjük alaposan össze egy nagyobb tálban. Galuskaszerű tésztát kapunk belőle. A tésztát két vizezet evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, majd ha nem fordul át magától, megforgatjuk, aranybarnára sütjük. Egy darabot kivéve ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e. Gyors, finom, hamar elfogy! Jó étvágyat!
Nagyon könnyű és finom fánkocskákat készíthetünk ebből az egyszerű tésztából. Nem kell dagasztani és keleszteni se, belül puha, igazi könnyed finomság. Porcukorral meghintve, vagy lekvárral gyorsan elkészülő és finom desszert a családnak!
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük. A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonn...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűZöld tészta: Tedd a spenótot egy nagy serpenyőbe, és fedjük le 250ml forró vízzel. Sütés közben a fedelet körülbelül öt percig, amíg a spenót is fonnyadt. Vegyük le a tűzről, cs...
Elkészítési idő: 120-150 perc Nehézség: KözepesA lisztet a tojássárgáját a cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk és langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű