Hozzávalók: 2 bögre liszt (én egy 2,5 dl bögrét használtam), 2 db egész tojás, 1 csomag sütőpor, 2 doboz sima joghurt, vagy tejföl (140 g-os, 20 %), 3 evőkanál kristálycukor vagy nádcukor, a sütéshez olaj.
A hozzávalókat keverjük alaposan össze egy nagyobb tálban. Galuskaszerű tésztát kapunk belőle. A tésztát két vizezet evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, majd ha nem fordul át magától, megforgatjuk, aranybarnára sütjük. Egy darabot kivéve ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e. Gyors, finom, hamar elfogy! Jó étvágyat!
Nagyon könnyű és finom fánkocskákat készíthetünk ebből az egyszerű tésztából. Nem kell dagasztani és keleszteni se, belül puha, igazi könnyed finomság. Porcukorral meghintve, vagy lekvárral gyorsan elkészülő és finom desszert a családnak!
A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen. Keleszteni...
Elkészítési idő:Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. Elkeverjük a maradék vajjal és a sajt 2/3-ával, majd az előkészített tálba öntjük. A hagymát meghántjuk,...
Elkészítési idő:1 kg lisztből, 3 tojásból a szokásos módon nokedlit főzök.Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe öntöm a lecsöpögtetett nokedlit. A baconszalonnát felkockázom és egy kis olajban kicsit...
Elkészítési idő: