Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BÖGRÉS FÁNKOCSKÁK GYORSAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 bögre liszt (én egy 2,5 dl bögrét használtam), 2 db egész tojás, 1 csomag sütőpor, 2 doboz sima joghurt, vagy tejföl (140 g-os, 20 %), 3 evőkanál kristálycukor vagy nádcukor, a sütéshez olaj.

Elkészítés:


A hozzávalókat keverjük alaposan össze egy nagyobb tálban. Galuskaszerű tésztát kapunk belőle. A tésztát két vizezet evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, majd ha nem fordul át magától, megforgatjuk, aranybarnára sütjük. Egy darabot kivéve ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e. Gyors, finom, hamar elfogy! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon könnyű és finom fánkocskákat készíthetünk ebből az egyszerű tésztából. Nem kell dagasztani és keleszteni se, belül puha, igazi könnyed finomság. Porcukorral meghintve, vagy lekvárral gyorsan elkészülő és finom desszert a családnak!

BÖGRÉS FÁNKOCSKÁK GYORSAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Kolbászos,füstölt sajtos tészta
Kolbászos,füstölt sajtos tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük. A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonn...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne - Michela Chiappa
Lasagne - Michela Chiappa

Zöld tészta: Tedd a spenótot egy nagy serpenyőbe, és fedjük le 250ml forró vízzel. Sütés közben a fedelet körülbelül öt percig, amíg a spenót is fonnyadt. Vegyük le a tűzről, cs...

Elkészítési idő: 120-150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Gőzgombóc
Avatar Nóra Kanczler Kedvelnék Avatar Nóra Kedvelnék
Gőzgombóc

A lisztet a tojássárgáját a cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk és langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajttal és sonkával töltött lángos
Sajttal és sonkával töltött lángos

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk