15 csirkeszárny
só
a páchoz:
1,5 dl natúr joghurt
1 kávéskanál csilipehely
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
2-3 szárzeller
A megtisztított csirkeszárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárnyvégeket eltávolítjuk, a többi húst megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott szárzellert, és beleforgatjuk a szárnyakat. Lefedve, hűvös helyen legalább 1-2 órát állni hagyjuk. A húst a páccal együtt tepsibe öntjük, és 190 fokra melegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük úgy, hogy 30 perc sütés után a húsdarabokat megfordítjuk.
Melegen, salátával kínáljuk.
Tipp: a leeső szárnyvégeket felhasználhatjuk alaplé készítéséhez.
1. A hagymákat nagyon apróra felvágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadom a ledarált libamellet. A hentesnél a bőrével együtt ledarálva kérjük, különben túl száraz lesz a töltelék....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. 2. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő álla...
Elkészítési idő: 1 ÓRA Nehézség: Könnyű