Az elkészítése nagyon egyszerű, így a kezdők is bátran megsüthetik. Nem a megszokott recept, de nagyon fincsi!
Hozzávalók a tésztához:
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.
1. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. 2. A sütőt előmelegítjük. 3. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. 4. A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. 2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű