3 kg előfőzött, csíkozott pacal
1 db füstölt, hátsó csülök
5 kg burgonya
0,5 liter házi lecsó
30 dkg zsírszalonna
4 db nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db petrezselyem
2 evőkanál őrölt édes paprika
1 púpozott evőkanál őrölt bors
1 evőkanál őrölt kömény
2 evőkanál só
1 db szárított cseresznyepaprika
1 evőkanál szárított majoránna
1 db csípős zöldpaprika
A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hogy ne égjenek meg és beletesszük a megtisztított pacalt.
Ismét jól összekeverjük és közepes tűzön kevergetve főzzük.
Kicsontozzuk az előfőzött csülköt és felkockázzuk. A főzőlevet félretesszük.
A pacalt a csülök lé és a csülökcsont hozzáadásával, rövid lében főzzük.
Egy óra elteltével belekerül a csülökhús, az aprított petrezselyem, a fokhagyma. Fél óra-háromnegyed óra múlva beleöntjük a lecsót.
Addig főzzük, amíg a pacal finom, puha nem lesz és a szaftja be nem sűrűsödik. Főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 15 főre főre
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű1. A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, tetszőleges fűszerekkel, bepácolom, legalább egy éjszakára a hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek. (Só, bors, fok...
Elkészítési idő: 50 perc+pácolás Nehézség: Közepes1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy nagyobb serp...
Elkészítési idő: 155 pec Nehézség: Könnyű