menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (ebből a mennyiségből 23-25 db lesz)- 50 dkg sima liszt - 5 dkg rétes liszt- 3 dl tejföl- 0,5 dl tej- 0,5 dl olaj- 1 tojás- 5-6 g szárított élesztő (instant élesztőpor)- csipet cukor- csapott kávéskanál só
A töltelékhez:- 15 dkg sonka- 10 dkg virsli- 2 db lila hagyma- fél fej fokhagyma- 0,5 dl olaj- 5 dkg vaj (vagy margarin)- 20 dkg trappista sajt
- őrölt bors
+ a tetejére a kenéshez tojás, szezámmag

Elkészítés:


Elkészítés: 1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem.
2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és tojást is, és összegyúrom, duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a hozzávalókat:
3. A sonkát és virslit apró kockákra vágom, kevés olajon megsütöm (nem pirosra, mert még úgyis sülni fog a tésztában is!), ízlés szerint borsozom.
4. A megsütött sonkás-virslis "cuccot" kiveszem a serpenyőből egy tálkába, és a visszamaradt olajban/zsiradékban megolvasztom a margarint, belereszelem a fokhagymát.
5. A lila hagymát vékonyra szeletelem, reszelem a trappista sajtot.
6. Ha megkelt a tészta, 2 részre osztom. Vékony téglalappá nyújtom, megkenem a vajas fokhagymával, megszórom sonkával, lila hagymával, majd reszelt sajttal és szorosan összetekerem (mint a piskótatekercset).
7. Trapéz alakúra vágom (ahogy fent a képen látható) és sütőpapiros vagy vajjal kikent/lisztezett tepsibe sorakoztatom.
8. A tetejét lekenem tojással, megszórom szezámmaggal (esetleg reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni, vagy köménymagot).
9. Előmelegített sütőben 190 fokon légkeveréses programon sütöm kb. 15 percig. (hagyományos sütőben több ideig kell sütni)

Sonkás-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval
Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval

A burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SONKÁS-KOLBÁSZOS RAKOTT PADLIZSÁN
SONKÁS-KOLBÁSZOS RAKOTT PADLIZSÁN

A krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve
Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve

A vajat kisebb kockákra vágjuk és a tepsiben eloszlatjuk. A húsokat átkenjük sóval és borssal, majd a tepsibe tesszük. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk és mellétesszük, meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Virslis spagetti
Virslis spagetti

A virslit 1,5 cm darabokra vágjuk, majd a spagettivel átszurkáljuk. Így főzzük meg. Majd összekavarjuk a szósszal. Jó étvágyat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk