50 dkg dióbél
2 evőkanál étolaj
8 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál száraz chili paprika darabkák
Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megpirított diót, majd szórjuk rá a cukrot és a sót. Állandóan kevergetve, rázogatva kis lángon pirítsuk addig, míg a cukor rá nem olvad a dióra. Akkor jó, ha a szemek elválnak egymástól, és nem ragadnak össze. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg a chili paprika pelyhekkel. A chilivel már ne pirítsuk.Tálaljuk kis tálkákba, és ezzel kínáljuk meg a vendégeinket. Remek vendégváró egy-egy pohár ital mellé.
A fűszeres pirított diót készen is megvásárolhatjátok Lekvárosház boltunkban.
A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Egyenként a legjobb ha kb. 8...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, gömbölyítjük, majd kézzel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos palacsinta ízű palacsinta : Autoimmun betegeknek is !! Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű