Hozzávalók:
6 dcl finom liszt
1 egész tojás
1 KK só
30 gr friss élesztő
2kk cukor az élesztő felfuttatásához
3-4 deci langyos tej.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformállom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképen gőzön fől a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformállom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.
Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörköltel isteni finom – C
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...
Elkészítési idő:A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wok...
Elkészítési idő:A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...
Elkészítési idő: