Hozzávalók:
6 dcl finom liszt
1 egész tojás
1 KK só
30 gr friss élesztő
2kk cukor az élesztő felfuttatásához
3-4 deci langyos tej.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformállom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképen gőzön fől a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformállom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.
Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörköltel isteni finom – C
1. A tészta főzővizét feltesszük a tűzre, majd nekilátunk a mártásnak. 2. Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát. Összerturmixoljuk a paradicsomot. 3. Lobogva forró, enyhén...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a nokedli főzővizét teszem a tűzre. Majd a nokedlihez a 2 tojást enyhén felverem, kb. fél dl vizet, sót adok hozzá, és belekavarom a lisztet. Közepes keménységű tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Brašno pomiješajte s kvascem i soli. Dodajte vodu i električnom miješalicom umijesite mekano tijesto. 2 Tijesto u zdjeli pokrijte i ostavite da odstoji 12 do 16 sati (ili pre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű