Paprikát megmosom majd hosszába felszeletelem,,,2 vagy 4 fele, attól függ mekkora, hogy bele férjen az üvegekbe.
Készítek levet:
2 liter víz
2 ek só
50 dkg kristály cukor
5-6 deci ecet,,,nálunk 8 százalékos
olaj
Összemelegítem a levet hogy elolvadjon a cukor és a só majd az üvegekbe levő paprikát leöntöm vele. A 3 decis üvegekre rakok 1 tk olajat,,,a 7 decis üvegekre 1 ek olajat.
Lezárom az üvegeket és dunsztolom. Kb. 30-35 percig dunsztoltam és hagyom a vízbe kihűlni.
A paprika nem lesz löttyett sem kemény, épp jó lesz,,, így készítem az olajos paprikát már évek óta,,,van még tavalyról is és semmi baja,,,,tartósító szereket már évtizedek óta nem használok
Az ízeken lehet változtatni ha v.ki savanyúbban szereti,,,vagy édesebben,,,de a 2 ek sót bele kell rakni.
Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát lemetéljük, besózzuk és 1-2 órát állni hagyjuk, hogy egy kis level eresszen, kicsit össze essen. Aztán üvegekbe nyomkodjuk és lezárjuk. Majd 80 fokon fél órát dunsztolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg és vágjuk le a két végét, majd 3 függőleges bevágást tegyünk rajtuk úgy, hogy egy bemetszés se érjen az uborka egyik végétől a másikig, mert akkor sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Ezt csak hidegen összekeverem, azután folyamatosan dobálom bele : uborka, alma paprika, TV paprika, hegyes paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, hagyma, zöldparadicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű