menu

Családireceptkönyv.hu

Testradír recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-½ csésze,+ 2 evőkanál Epsom só (keserűsónak is nevezik), vagy finomítatlan kristálysó (pl. Himalája só
-2 evőkanál olívaolaj
-1 citrom, vagy lime leve

Elkészítés:


Levendula, rozmaring vagy menta (szárított, teának való)
Ez a csodás radír egyszerre távolítja el az elhalt hámsejteket, a só mechanikus, és a citrom savas hámlasztó hatása miatt. A citrom emellett halványítja a bőr sötét foltjait is. A méz feszesíti és ápolja a bőröd, az olívaolaj puhává és hidratálttá teszi, a gyógynövények pedig finom illatot varázsolnak a testedre. A levendula emellett fertőtlenít, a rozmaring energetizál, a menta pedig frissít.

Kutyuld össze a hozzávalókat, és tedd egy csatos üvegbe. Hűtőben addig eláll, amíg el nem fogy, bár azt garantáljuk, hogy hamar el fogod fogyasztani, mert isteni. Hetente egyszer állj be a kádba, és jól dörzsöld be az egész tested vele. Hagyd hatni 5-10 percig. Közben nyugodtan dörzsölheted magad. Ezután mosd le, és élvezd a csodaszép bőrödet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sugárzó, feszes, ragyogó bőrt szeretnél az egész testeden? Most, hogy itt a nyár, és minimum a végtagjaidat közszemlére teszed, nagyon fontos, hogy a bőröd a lehető legszebb legyen. Most ehhez mutatunk Neked egy csodás házi testradír receptet.

 Testradír recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Klasszikus madártej
Klasszikus madártej

Ezt nagyon szeretjük, könnyű, gyors desszert... mindig házi tejből készül, legfőképpen azért, mert ehhez szinte nem is kell cukor... ugyanis a házi tej már magában is édes a tejcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrém
Citromkrém

A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi krém
Párizsi krém

100 g cukrot, 30 g kakaót, negyed csomag vaníliás cukrot, 75 g vajat, 65 g tejszínt és egy rúd puhított csokoládét állandóan kavargatva felfőzünk, majd kihűtünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett
Besamel mártás (Lasagne-hez)
Besamel mártás (Lasagne-hez)

Olvasszuk fel a vajat, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Jól keverjük át. Helyezzük újra a tűz fölé és folyamatos keverés mellett főzzük alacsony lángon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk