menu

Családireceptkönyv.hu

almás tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db alma
1 db tojás
cukor, ízlés szerint /az alma savanyúsága is meghatározza/
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
liszt /amennyit felvesz/
olaj a sütéshez
a szóráshoz porcukor és fahéj
esetleg juharsziruppal vagy mézzel még meglocsolható /ez elhagyható/

Elkészítés:


Az almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. Meleg olajba kanalazom, szétterítem és mindkét oldalát megsütöm. Szalvétára /konyhai törlőpapírra/szedem ki, hogy az olajat leitassam róla.
Fahéjjal és porcukorral meghintve tálalom. Amennyiben van otthon, esetleg juharsziruppal vagy mézzel meglocsolható.

almás tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Húsmentes "bacon": vegán trükkök
Húsmentes "bacon": vegán trükkök

Így készül 1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, és amíg felforrósodik, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. 2. A kókuszpelyhet a tepsibe szórom, majd elegyengetem, hogy mindenh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizskrokett Tupper
Rizskrokett Tupper

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles tészta reggelire
Leveles tészta reggelire

A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. A hűtőből kivett leveles tésztát nyújtsuk ki, formázzuk kedvünkre, lehet téglalap de akár négyzet alakú is! A széleit hajtsuk vissza, tegyük rá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Retró Strandos Lángos
Retró Strandos Lángos

Az élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk