a tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg Rama
12 dkg porcukor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom leve és reszelt héja
4 tojás sárgája
1 csipet só
a tetejére:
4 tojás felvert habja
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
baracklekvár a kenéshez
A margarint a liszttel elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom és egy két órára hűtőbe teszem. Amíg pihen, addig elkészítem a diós keveréket. A habot felverem, majd a cukrokkal kevert dióval összekeverem.A hűtőből kivett tésztát kinyújtom, majd kivajazott, lisztezett tepsibe teszem. Közepes tűznél kicsit elősütöm /5 perc/ Majd kiveszem, vékonyan megkenem sárgabarack lekvárral és rásimítom a diós, cukros habot, visszateszem a sütőbe, kis lángon /150-160 fokon kb: 30-35 percig/ készre sütöm. Kicsit rózsaszínűre kell megsülnie. Ha kihűlt pogácsaszaggatóval hold alakú formákat szúrok ki belőle.
Porcukorral meghintve tálalom.
A banánokat szétnyomkodjuk, a csokit pedig összetörjük. A margarint picit megolvasztjuk, a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a banánt és az aromát. Belekeverjük a liszte...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézElkészítés: Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítése nagyon egyszerű a tojásokat a cukorral, vajjal , lekvárral habosra kell keverni. 2. Majd hozzá kell adni a tejjel és sütőporral összekevert lisztet. 3. Csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével összekeverjük - 30 percig kelesztjük - rizslisztezett nyújtólapra borítjuk, lapot nyújtunk belőle -...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz