18 dkg dió /darálva/
18 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
3 tojás fehér
fahéj /őrölt/
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk.
Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük, de csak annyira, hogy a dió a tetején rózsaszínű legyen, mert ha túl sül, akkor nagyon kemény lesz.
Nagyon egyszerű, finom és sokáig eltartható.
Ebből a mennyiségből kb. 20-24 db lesz.
A cukrot, van.cukrot az olvasztott vajjal kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat, tovább keverem. Később beleszitálom a kakaóport, fahéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő:A vajat és a lisztet el dörzsöljük majd az összes hozzá való val összedolgozuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Az almát meghámozzuk, ki magozzuk, és lereszelrük, fahéjjal cukorral í...
Elkészítési idő:Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben...
Elkészítési idő: