18 dkg dió /darálva/
18 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
3 tojás fehér
fahéj /őrölt/
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk.
Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük, de csak annyira, hogy a dió a tetején rózsaszínű legyen, mert ha túl sül, akkor nagyon kemény lesz.
Nagyon egyszerű, finom és sokáig eltartható.
Ebből a mennyiségből kb. 20-24 db lesz.
Először állítsd össze a tésztát. Mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát. A megpárolt almákkal borítsd be, kend le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverem a cukrokkal, sóval, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a citromhéjat, a leszűrt citrom- vagy narancslevet és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg mézet a fűszerkeverékkel forrásig főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Kihűtjük. 3 egész tojást alaposan elkeverünk 30 dkg cukorral. 25 dkg lisztet elkeverünk 3 tk. szódabik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű