A kókuszos fehér rész összetevői:
125 ml tej
4 ek. cukor
1/2 tejszín ízű puding, vagy 2,5 ek étkezési keményítő
65 gr margarin
100 gr kókusz reszelék
A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)
A kókuszos rész:
A cukrot, tejet, pudingot ( étkezési keményítőt) össze keverni és lassú tűzön besűrűsítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, bele keverjük a margarint és utoljára kókuszt ( jól kikeverjük) -(vigyázni a kókusszal, mert nem egyforma minőségűek, nálam egy kicsit szárazabb volt). A masszából két rudacskát formázunk 20 - 25 cm hosszúságút
Barna rész:
A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog. A masszából két rudacskát formázunk 20 -25 cm hosszúságút.
A rudakat össze ragasztjuk egymással. Először egy fehér, egy barna egymás mellé, jól össze nyomkodjuk, hogy ne váljanak el egymástól, majd a másik két rudacskát a tetejére tesszük ( a fehérre a barna rúd kerüljön, a barnára pedig a fehér), ezeket is jól rá nyomkodjuk, majd tálcára téve ezek is mehetnek a hűtőszekrénybe lefóliázva, másnap szeleteljük szép vékony szeletekre.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Házi francia krémes Házi francia krémes Galéria (7) Házi francia krémes Beküldve: 2012.08.19. Kategória: Krémes s...
Elkészítési idő:A tojássárgáját a cukorral meg a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadjuk a lisztet sütőport és a rumot. végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzákeverjük. V...
Elkészítési idő: