30-50dkg kelbimbó attól függően hány tagú a család
liszt
1-2 tojás
zsemlemorzsa
só
olaj, amiben sütjük
dresszing:
1 dl tejföl
1 dl majonéz
½ dl ketchup
só, bors, pici cukor, néhány csepp citromlé
A kelbimbók külső leveleit leszedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és megsózzuk.
Előkészítünk 3 műanyag dobozt, aminek teteje van, tehát zárható.
Először a lisztbe tesszük a kelbimbókat, lezárjuk és alaposan összerázzuk, így minden oldalát éri a liszt. Ezt követően a tojásba forgatjuk, majd a prézlibe hasonló módon.
Forró olajban, fedő alatt, kis lánggal sütjük, néha megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Amíg sül a kelbimbó, addig elkészítjük a dresszinget. Az összes hozzávalót összekeverjük és a tálalásnál a tányérra, vagy az asztalra tesszük.
Én krumplipürét készítettem hozzá.
Több receptben olvastam, hogy a kelbimbót előfőzik, lecsepegtetik és, ha kihűlt, akkor panírozzák.
Én ezt a folyamatot kihagytam, éppen ezért sütöttem kis hővel, fedő alatt.
Remekül megpuhult és átsült.
5 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa 40 dkg gouda sajt 1,5 dl olaj A salátához: 40 dkg cukkini 1 gerezd fokhagyma 8 ek olívaolaj 5 dkg mazsola 5 dkg durv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/LittleThingsFood/videos/1917127645188313/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, majd kisütöttem. Felét lekvárral, a másik felét fahéjas cukorral töltöttem, majd feltekertem. Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűMegmossuk a gombákat és eltávolítjuk a szárait. Ha szép egészséges és friss gombát sikerül vásárolni, nem fontos megpucolni. A gombákat behelyezzük abba a tálba, amiben sütni fogju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű