35 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
20 dkg cukor
csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojás
1 bő kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl
aszalt gyümölcs kockák és csoki darabok is kerülhetnek bel
tetejére: citrommáz /cukor és citromlé keveréke/
kandírozott citrus kocka
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a narancs levét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól elkeverjük, majd a diót is hozzáadjuk.
A kuglófformát kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 160-170°C-on megsütjük
Amikor megsült ráöntjük a citrommázat és díszítjük a tetejét.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
A tetejét olvasztott csokival is leönthetjük.
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. A tojásfehérjét verjük habbá, amikor már kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot, azzal verjük tovább, majd amikor már majdnem kemény, az ecetet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a vastag szeletekre vágott almát őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát. Tehetünk hozzá 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát -. A tésztához 6...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Nehéz