Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)
Töltelék:
10g natúr, zsírszegény kakaó (Szerencsi)
Édesítő ízlés szerint
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kakaóporral, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés vége előtt megspricceljük tejjel, így puha marad a tészta. Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 16db kisebb kakaós csiga lett.
1db-ban 65,7 kalória, 5g fehérje, 5,95g szénhidrát és 1,5g zsír van.
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a csipet sóval elkeverem. A diót durvára töröm, vagy mozsárral, vagy a nyújtófával megyek át a dión. A diót is elkeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a lisztet, cukrot összekeverem, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. 190 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehézlőmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit. Összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót egy nagy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegitsuk a sutot 180 fokra Pepesitsuk a banant villaval vagy mixerrel Adjuk hozza a felvert tojasokat A muffin forma sutot olajozzuk ki Tegyuk bele a gyumolcsoket es ontsu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű