Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pudingos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g margarin
100 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
0.5 mokkáskanál őrölt vanília
100 g pudingpor (vaníliás)

Elkészítés:


A margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk.
Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport.
Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel.
20 grammos golyókat formázunk, majd szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük őket.
Villával lenyomkodjuk a kekszek tetejét. (vagy sütinyomóval)
180 C-on 15 perc alatt készre sütjük a pudingos kekszeket, majd ha kihűltek, 1 napra dobozba tesszük őket, és másnap a mennyei omlós kekszeket élvezettel elfogyasztjuk.

Pudingos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta
Piskóta

6 egész tojást, 6 evőkanál xillittel és csipet sóval keményre keverünk ( kb 8 perc), majd óvatosan hozzáadunk 6 evőkanál sima liszt vagy rizsliszt, 1 mokkakanál szódabónát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-mézes muffin
Almás-mézes muffin

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 r észes muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Árvácska szelet
Árvácska szelet

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket. Az első rész marad sárga, a másodi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Laura
Karnevál szelet
Karnevál szelet

6 tojásból piskóta, de a 6 kanál liszt helyett kakaót adjunk hozzá. Krém: 5 tojássárgáját, 1 vaníliás cukrot, 1 csomag vaníliás pudingot, 4 dl tejjel simára keverünk és sűrűre fő...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk