1 cs. mirelit vajas leveles tészta
nutella vagy DUO /kakaós-mogyorós-vaníliás/ krém
1 tojás /tetejére kenni/
A mirelit tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy kiengedjen.
Nekem 6 lapos tésztám volt, ezt egyenként kicsit kinyújtottam, először félbe, majd átlósan négyfelé vágtam.
Dió nagyságú halmokat tettem rá a krémből, majd a széles végénél kezdve kifli formára sodortam és sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem. Így 24 db. kisebb méretű kiflijeim lettek.
Ha nem lapokból áll a csomag, akkor tetszés szerint lehet a méretre vágást elvégezni.
A tetejét felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütöttem. Akkor jó, ha már szép pirosak a kiflik.
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A sütőt előmelegítjük. A cukrot és a zsírt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, azzal is jól kikeverjük. Kis adagokba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a cukorral, a sütőporos liszttel, a darált dióval és a tojással összekeverjük, majd belekeverjük a leszűrt meggybefőttet is. Kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és a túróval. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját. Közben melegítsük f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű