1 cs. mirelit vajas leveles tészta
nutella vagy DUO /kakaós-mogyorós-vaníliás/ krém
1 tojás /tetejére kenni/
A mirelit tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy kiengedjen.
Nekem 6 lapos tésztám volt, ezt egyenként kicsit kinyújtottam, először félbe, majd átlósan négyfelé vágtam.
Dió nagyságú halmokat tettem rá a krémből, majd a széles végénél kezdve kifli formára sodortam és sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem. Így 24 db. kisebb méretű kiflijeim lettek.
Ha nem lapokból áll a csomag, akkor tetszés szerint lehet a méretre vágást elvégezni.
A tetejét felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütöttem. Akkor jó, ha már szép pirosak a kiflik.
Elkészítése: Az összes hozzávalót jól összekeverjük a tojásfehérje kivételével. A 4 fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és fakanállal óvatosan a masszába keverjük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg. Ezt követően rámorzsoljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót) a robotgép keverőtáljába tesszük és belekockázzuk a jéghideg vajat, morzsás állagúra keverjük (ezt kézzel is lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű