menu

Családireceptkönyv.hu

KUBU


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 citrom,
- 2 narancs,
- 0,5 kg cukor,
- 1 csipet só,
- késhegynyi bor-kén por és citromsav.

Elkészítés:


1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként.
4. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti.
5. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Kesu-szezám tejszín
Kesu-szezám tejszín

A kesudiót és a szezámmagot átmosom, és pici sóval egy éjszakára beáztatom. Másnap botmixerrel vagy turmixgépben darálom, legalább 2 percen keresztül, hogy minél homogénebb legyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kubu
Kubu

Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Jeges kávé
Jeges kávé

Az instant kávét magas pohárba tesszük, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd felhabosítjuk. Jégkockát és esetleg még vizet teszünk hozzá, kevés t...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rizstej készítése házilag
Rizstej készítése házilag

A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk