- 1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 citrom,
- 2 narancs,
- 0,5 kg cukor,
- 1 csipet só,
- késhegynyi bor-kén por és citromsav.
1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként.
4. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti.
5. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe.
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót megtisztítjuk, felvágjuk és egy turmixban jól összezúzzuk, az almalével hígítjuk. Ha túl rostosnak találjátok, le is lehet szűrni, bár szerintem rostosan az i...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFőzd le a teát, majd add hozzá a rumot, a fűszereket és a cukrot. Egy kistányérba csavard bele a citrom levét, egy másikba pedig szórd bele a kristálycukrot. A poharak száját előbb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű