Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citromfüves eper-rebarbara leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor rebarbara
0,5 kg eper
1 kis csokor citromfű
2 ek. citromlé
édesítő ízlés szerint
1 dl növényi tejszín (kókusz, mandula stb)

Elkészítés:


A rebarbara szárakat letisztítottam, darabokra vágtam, kevés vízzel és édesítővel puhára főztem. Az édesítő mennyisége tényleg ízlés dolga, én nem is mértem, hanem kóstolgattam. Amikor megpuhult botmixerrel pürésítettem, majd hozzáadtam az epret, ami fagyasztott volt, egy picit hagytam kiolvadni előtte. Ezzel már nem főztem tovább, a citromfüvet is hozzáadtam, a citromlevet és az egészet pürésítettem. Nagyon sűrű volt, vízzel hígítottam, majd növényi tejszínt kevertem hozzá. A végén még lehet édesíteni, ki mit használ. Jól behűtve fogyasztható, nálunk nem nagyon volt ideje kihűlni:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Kiwileves
Kiwileves

A kiwit és az almát megpucolom, darabokra vágom, 3-4 szelet kiwi kivételével. A vaníliás cukrot, a barna cukrot és a gyümölcsöket egy edénybe dobom és felöntöm annyi vízzel ami épp...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepsziben sült csirke Éva
Tepsziben sült csirke Éva

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini krémleves
Cukkini krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykasült
Pulykasült

Alufóliát teszünk rá, amit akkor veszünk le, amikor már majdnem teljesen jó a hús.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk