50 dkg párolt karfiol
5 tojás
0,5 dl light kókusztej
1 ek. napraforgóbélliszt
1 ek. kókuszliszt
só
petrezselyem
A hozzávalókat összeturmixoljuk, picit állni hagyjuk (1 órát), majd kis kacsónkkal megformáljuk. Ha nem elég gyúrható, hozzáteszünk még egy pici lisztet.
A megformált kroketteket a zsemlemorzsába hempergetjük és forró kókuszolajban kisütjük.
Ebből kb. 15 db lesz.
A krumplit hámozd meg vágd nagyjából egységes darabokra és tedd fel főni bő vízben, hámozd meg a fokhagymát és hajitsd a krumpli mellé. A vizet ízlés szerint sózd meg. Ha megfőtt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat egyneműre keverjük az olajjal, a citromlével, a vízzel, a törött borssal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a finomra vágott petrezselymet. Hozzágyúrjuk a karikára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meg kell főzni sós vízbe. Miután megfőtt össze kell törni, a vajjal és tejföllel összekeverni, ízlés szerint sózni. Jéghidegre kell hűteni. Annyi liszttel keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy hosszúkás őzgerinc formájú sütőt kibélelek baconnel. A burgonyát megtisztítom, kockára vágom a lilahagymával együtt és kevés zsíron megdinsztelem. Amikor kész fűszerezem, sóva...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű