Adagtól függően 0,5-1 kg Krumpli
Só
Bors
Szerecsendió
3-5 gerezd Fokhagyma
1-3 dl Tej
50-100 gramm Vaj
Tetszőlegesen amilyen állagot szeretnetek elérni
A krumplit hámozd meg vágd nagyjából egységes darabokra és tedd fel főni bő vízben, hámozd meg a fokhagymát és hajitsd a krumpli mellé.
A vizet ízlés szerint sózd meg.
Ha megfőtt szűrd le, tedd vissza a lábast a tűzhelyre alacsony lángon add hozzá a vajat, és a tejet ízlés szerint sűrűbb vagy folyósabb állag eléréséig.
Sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés szerecsendiót és fogyaszd egészséggel.
A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.
A vaj és a tej lehetőleg legyen szobahőmérsékletű.
A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot egész vékony csíkokra szeleteljük, a tojásokat villával felver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük. Míg egy picit hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű