Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sáfrányos-petrezselymes karfiolrizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 adaghoz:
1,5 kg karfiolrózsa (mirelit is jó)
4-6 ek. kacsa- vagy kókuszzsír
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
egy csipet sáfrány vagy sáfrányos szeklice
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemlevél finomra aprítva

Elkészítés:


A karfiolrózsákat aprítsd kb. egyforma, rizsszemnyi méretű morzsalékra – ehhez kést is használhatsz, de pár másodperc alatt elintézheted ezt egy aprítógépben is, ha van otthon. Forrósíts zsiradékot egy serpenyőben, forgasd át a karfiolrizst párszor, add hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd pirítsd meg. Akkor jó, ha még kicsit puha, kicsit ropogós, és nem esik szét. Tálalás előtt keverd hozzá a petrezselyemlevelet is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bécsi burgonyasaláta
Bécsi burgonyasaláta

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen hámozzuk meg, majd felkarikázzuk. Felszeleteljük a lilahagymát és megszórjuk snidlinggel. Az ecetet az olajjal és a mustárral összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtgolyók
Sajtgolyók

Összekeverem a hozzávalókat, kis golyókat formálok a masszából vizes kézzel és bő, forró olajban kisütöm. megforgatva. Nem folyik szét. Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a felesl...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Brutálfinom kanadai sültkrumpli
Brutálfinom kanadai sültkrumpli

A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Vöröslencsekrém
Vöröslencsekrém

A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk