Hozzávalók 4 adaghoz:
1,5 kg karfiolrózsa (mirelit is jó)
4-6 ek. kacsa- vagy kókuszzsír
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
egy csipet sáfrány vagy sáfrányos szeklice
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemlevél finomra aprítva
A karfiolrózsákat aprítsd kb. egyforma, rizsszemnyi méretű morzsalékra – ehhez kést is használhatsz, de pár másodperc alatt elintézheted ezt egy aprítógépben is, ha van otthon. Forrósíts zsiradékot egy serpenyőben, forgasd át a karfiolrizst párszor, add hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd pirítsd meg. Akkor jó, ha még kicsit puha, kicsit ropogós, és nem esik szét. Tálalás előtt keverd hozzá a petrezselyemlevelet is.
Posta Reni
Burgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megsikáljuk a burgonyát, villával megszurkáljuk. Mikróban puhára főzzük. Nekem kb. 20 dkg volt, 1000 W mikróban olyan 4 perc körül készen van. Vágjuk félbe, és vagdo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű