Kevés kókuszolaj vagy zsír
1 nagy édesburgonya hámozva, vékonyra karikázva
só, bors
20 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 15 dkg csípős füstölt kolbász karikára vágva
2-3 db főtt tojás karikára vágva
5 dkg szalonna apró kockára vágva
Az öntethez:
1,5 dl mandulatejszín
pici só
5 dkg kesudió
1 ek. citromlé vagy almaecet
Egy kicsi tűzálló edényt kenj ki vékonyan zsírral vagy olajjal, tegyél le egy sor karikázozott édesburgonyát. Jó vékonyra gyaluld vagy szeleteld, akkor meg fog puhulni előfőzés nélkül is. A fagyasztott spenótot olvaszd ki, egy serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat, tedd rá a spenótot, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve pirítsd pár percig. Simítsd az édesburgonyára a spenótpürét. Erre tegyél egy sor kolbászt, majd egy sor főtt tojást és végül fedd be édesburgonya szeletekkel. Az öntet hozzávalóit turmixold le, öntsd az édesburgonyára, szórd meg kockára vágott szalonnával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 35-40 percig vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul.
A zöldségeket aprítsuk fel ízléses vékony csíkokra (julienne), majd kevés olajon pirítsuk le az egészet. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a levétől lecsöpögtetett babot és bambuszrügy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk,kockára vágjuk és sós vízbe puhára főzzük,krumplitörővel nyomjuk át. Hagyjuk kihűlni,majd törjünk rá egy tojást, sózzuk,borsozzuk,keverjük jól össze,teg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadjuk a húst. Ha már kifehéredtek, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket, és a szószt. Felöntjük egy kis vízzel, hogy szaftja legyen. Beletesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes