menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos spenótos rakott édesburgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kevés kókuszolaj vagy zsír
1 nagy édesburgonya hámozva, vékonyra karikázva
só, bors
20 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 15 dkg csípős füstölt kolbász karikára vágva
2-3 db főtt tojás karikára vágva
5 dkg szalonna apró kockára vágva

Az öntethez:
1,5 dl mandulatejszín
pici só
5 dkg kesudió
1 ek. citromlé vagy almaecet

Elkészítés:


Egy kicsi tűzálló edényt kenj ki vékonyan zsírral vagy olajjal, tegyél le egy sor karikázozott édesburgonyát. Jó vékonyra gyaluld vagy szeleteld, akkor meg fog puhulni előfőzés nélkül is. A fagyasztott spenótot olvaszd ki, egy serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat, tedd rá a spenótot, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve pirítsd pár percig. Simítsd az édesburgonyára a spenótpürét. Erre tegyél egy sor kolbászt, majd egy sor főtt tojást és végül fedd be édesburgonya szeletekkel. Az öntet hozzávalóit turmixold le, öntsd az édesburgonyára, szórd meg kockára vágott szalonnával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 35-40 percig vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2016/02/kolbaszos-spenotos-rakott-edesburgonya.html

Kolbászos spenótos rakott édesburgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Görög gyros házi pitában
Görög gyros házi pitában

A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése: A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Padlizsánnal töltött paprika
Padlizsánnal töltött paprika

A kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pincepörkölt
Pincepörkölt

,A húst nagyobb kockákra vágjuk, és átmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, zsírban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és felengedj...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chili con carne
Chili con carne

Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst. Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk